BRIELSE ROEICLUB
 
 
De Brielse Roeiclub beoefent sinds eind tachtiger jaren het sloeproeien. De club telt ca. 30 mannelijke en vrouwelijke leden van uiteenlopende leeftijden. Elke donderdagavond en bij voldoende deelname ook op de maandagavonden wordt er om 20.00 uur tot 22.00 uur vanuit de Brielse haven met één of twee sloepen op het Brielse Meer geroeid. Er wordt vrijwel het gehele jaar geroeid, rondom de Kerstdagen ligt het vanwege de weersomstandigheden enkele weken stil.

De Brielse Roeiclub is gevestigd in het historische Bastion 8, gelegen in de Brielse vestingwallen, ter hoogte van de Kruithuisstraat. Hier liggen de riemen van de sloepen opgeslagen en verzamelen de leden zich om te gaan roeien.

Elk jaar wordt er aan een aantal wedstrijden deelgenomen. De bekendste is de race tussen Harlingen en Terschelling, die altijd op de vrijdag na Hemelvaartsdag wordt  gehouden.

De jaarcontributie bedraagt  € 82,50. Aspirant leden kunnen de eerste keren gratis en volkomen vrijblijvend komen roeien om het te ervaren en te kunnen besluiten of sloeproeien bij hun past.

 
 
Voor verdere informatie kunt u de website raadplegen: